SB Studio

… blev grundlagt i 1985 af Søren Bundgaard og Hans Brewaeys i kælderen på Sørens bopæl på Frederiksberg.

I årene inden, læste Søren musikvidenskab på Københavns Universitet og spillede keyboard i gruppen Sir Henry and his Butlers, hvor han lærte Ole Bredahl at kende. Ole havde allerede en lang karriere bag sig inden for indspilning af plader, og deres samarbejde resulterede i, at Søren blev tekniker på Sir Henrys produktioner i Soundtrack Studio i København. En gammel drøm var gået i opfyldelse!

Melodi Grand Prix
Oles store evner, inden for komposition af popmusik, inspirerede ret hurtigt Søren til selv at prøve kræfter med komponering. I 1983 debuterede Søren som komponist i Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Og livet går” – sunget af Kirsten Siggaard. Dette blev ikke den store kommercielle succes, men det begejstrede Søren til at forsætte med at skrive musik til Kirsten Siggaard.
I 1984 var Søren igen heldig at få en sang udvalgt til Dansk Melodi Grand Prix. Denne gang blev det til en førsteplads med sangen “Det lige det”.

Samarbejdet med Kirsten mundede ud i en masse arbejde – både med pladeproduktion og optrædener i ind- og udland. Lønnen blev investeret i en 24-spors båndoptager, og lydmand Hans Brewaeys supplerede med en stor professionel mixerpult. SB Studio var en realitet.

Studiet blev primært etableret for at indspille musik til de kommende Kirsten og Søren-albums, men en af de første kunder “ude fra” blev Tommy Seebach, som tidligere selv havde spillet keyboards i gruppen Sir Henry.

Tommy og Søren blev hurtigt nære venner og besluttede at slå deres to “hjemmestudier” sammen og etablere et fuldt moderne indspilningsstudie i Valby. Tommy arbejdede på det tidspunkt som A&R chef hos pladeselskabet EMI, som også udgav Kirsten og Sørens produktioner.

Bundgaardseebach

Herefter fulgte en årrække, hvor Tommy og Søren producerede og indspillede et hav af tidens hits i kælderstudiet i Valby: Brødrene Olsen, Birthe Kjær, Kirsten og Søren, Tommy Seebach, Kandis, Lollipops, Red Squares og Torben Lendager med flere. Samtidig blev arbejdsområdet udvidet til også at omfatte produktion af reklamemusik til radio og TV, samt et hav af lokalradio ID’s.
I 1989 forlod Tommy studiet, hvorefter Søren selvstændigt drev studiet videre.

CMC & MBO
Igennem årene, samarbejdede SB Studio med mange forskellige pladeselskaber – deriblandt musikselskabet Elap i Pandrup, som var grundlagt af brødrene Benny og Werner Bach. Da disse brødre besluttede at starte pladeselskabet CMC Records, blev SB Studio solgt til CMC-gruppen. SB Studio etableredes i CMC’s lokaler i Pandrup, og Søren indgik fra dette tidspunkt som husproducer for CMC Records.

Herefter fulgte en række hektiske og meget travle år, hvor netværket og udfordringerne voksede i takt med antallet af produktioner.

Her kan blandt andre nævnes produktioner med artister som Sweethearts, Tamra Rosanes, Peter Belli, Etta Cameron, Flemming Bamse Jørgensen, Basix, Kandis, Ib Grønbech, Lene Siel, Birthe Kjær, Kirsten Siggaard, Bent Fabricius Bjerre, Gheorghe Zamfir, Richard Claydermann, Lill Lindfors og mange andre.

I 1999 flyttede CMC koncernen fra Pandrup til Aalborg, og SB Studio etableredes i centrum af det gamle Aalborg.

I 2003 skete der en del omstrukturering inden for CMC-koncernen. SB Studio blev igen et selvstændigt selskab – denne gang inden for MBO-gruppen, som blandt andet rummer de 4 pladeselskaber, CMC, My Way Music, Recart og Copenhagen Records. I samme omgang blev sanger og musiker Claus Hassing hyret som producerassistent i SB Studio.

I dette nye setup producererede studiet stadig på livet løs – blandt andre Michael og Maria, Lene Siel, Nilsen Aalberg, MGP-indspilninger, Kristian og Jens Peter, Luis de la Calle, Dræsinebanden osv. Simone fra “Scenen er din” var en af de nye stjerner, hvis indspilninger blev lagt i hænderne på SB Studio.

I 2010 etablerede Søren studiet i nye lokaler i Vadum og startede herefter som selvstændig.

Det store spring blev taget i Juli 2013, hvor SB Studio og Søren privat hev teltpælene op i Nordjylland og etablerede sig i det nordlige Toscana, nærmere bestemt Vescherana, som ligger 35 km nord for den idyliske by, Lucca.
Herfra fortsætter SB Studio sin fremtidige produktioner.

Studio

© 2013 SB Studio. All rights reserved.